Miss Alpok – Adria szépségkirálynő választás

A már 30 éve megalapított verseny a közép-európai szépség szimbóluma. Olaszországban alapították, a divat és stílus országában. Tényleg a hiteles szépségről és valódi értékekről szól, minőségi programokkal, fellépőkkel. Helyi, megyei, országos és nemzetközi ismeretséget hoz a résztvevőknek, támogatóknak és helyszíneknek. 

 

Miss Alpe Adria International Magyarország & Megye Szépe

 

A rendezvény leírása:

Az Alpok-Adria Szépségverseny 1988-ban Olaszországban jött létre.A résztvevők az Alpok -Adria Közösség országaiból (Olaszország, Németország, Szlovénia, Horvátország, Ausztria, Magyarország, Svájc), valamint a Szlovák Köztársaságból érkeznek.2006 óta a verseny az Alpok -Adria Munkaközösség támogatását is élvezi.

A Miss Alpok -Adria rendezvény hatása több területen is érezhető. A projekthez kapcsolódó országok, és az őket szemmel követő médiatevékenység növeli Magyarország presztízsértékét, ismertségét, pozitívan befolyásolva az ország egyéb programjainak látogatottságát.

Támogatók szempontjából egy igen erős nézettséggel rendelkező partneri kapcsolatot, többszöri kapcsolatfelvétel lehetőségét és jelentős reklámértéket képvisel.

A versennyel járó előnyök:

 • A verseny országos és nemzetközi szintű rendezvény , így országos és nemzetközi ismertség is a megrendező helyszínnek, településnek. (Az ország különböző részeiből érkeznek a médiumok,versenyzők, kísérőik, vendégek,továbbá a környék és a helyi település lakosainak is vonzó kikapcsolódási lehetőséget nyújt. )
 • Országos szintű médiamegjelenések: videóanyagok, riportok,interjúk ,kis videók készítése a helyszínen a támogatókkal.Logók,szponzorok neveinek megjelenítése az ország és a környék legnevesebb médiáiban.
 • Közel 100.000-es követője van a Miss Alpok- Adria & Megye Szépének: facebook oldal: https://www.facebook.com/missalpokadria
 • Rádiók (Radio1,helyi rádiók pl,Part Fm,Helikon Rádió,stb).
 • Tv: Rtl klub (Focus), Duna tv,helyi tvk, stb.
 • Internetes oldalak: közel 80-90 oldalon hirdetések.
 • Írott média: pl. Bors.
 • Ha a megrendező helyszín, település rendelkezik bemutató  turisztikai anyagokkal (kisfilm,szöveges dokumentáció),azok a rendezvény előtt és után megjelenítésre kerülnek a médiaeszközök segítségével.
 • Helyi féllepőknek és vállalkozóknak fellépési-,reklám-,munka- és bevételi lehetőség (pl:fodrász, sminkes ,fotósok, táncegyesületek ,feltörekvő zenekarok stb-stb.)
 • Kiváló kapcsolatépítési lehetőségek.
 • A világhírű Oliver Weber Swarovski Crystal stand, hostess lányok, ékszerek, dekorációk.

Sikereink:

Az elmúlt évek mindannyiunk számára sikerrel zárultak a nemzetközi döntőn:minden alkalommal dobogós helyezést értek el versenyzőink, ill.5 alkalommal került magyar lány fejére a korona.(2001 Ónodi Réka, 2002 Zimány Linda, 2009 Halász Beatrix, 2010 Barta Zsanett,2011 Borkai Petra).

 

Megye Szépe verseny

 

2010-től az Alpok- Adria hírnevét kiaknázva a rendezvényt összekapcsoltuk a Megye Szépe versennyel, így létrehoztunk egy nemzeti versenyt, melyben minden megye részt tud venni, képviselni tudja magát egy fővel az országos versenyen, így esélyt adhat magának, hogy az ő lánya képviselje az országot a nemzetközi döntőn, ezzel jó hírnevet szerezve az országnak.A verseny fővédnöki tisztjére a megyei önkormányzat elnökét kérjük fel, valamint a megyei vagy városi önkormányzat egy delegált tagja nyitja meg a rendezvényt.A magyarországi döntőn minden megyét egy versenyző a „Megye Szépe” képvisel és egy gasztronómiai cég is, mely termékbemutatójával a régiót népszerűsíti. Díszvendégként meghívást kap a megyei önkormányzat elnöke ill. a rendezvényt támogató város polgármestere.
Az országos döntőből az első három helyezett jut tovább a Miss Alpe Adria International döntőjébe.
Szeretnénk, ha minden régió egyenlő eséllyel indulna. Célunk a megyék bemutatása,értékeinek kiemelése, ezek közvetítése az emberek felé határon innen és túl …Mivel a versenyt minden megyében ,illetve Budapesten rendezzük, ezért a döntőn az ország minden régiója képviseli magát.. Így minden megye egyformán esélyes, hogy az ő lánya nyerje az országos döntőt, és képviselje Magyarországot a nemzetközi versenyen.
A megyei döntők alkalmával egy kivonulás a megyéknek szól, megyei címeres pólóban jönnek ki a lányok, akik saját régiójukat népszerűsítik, bemutatják a megye turisztikai látnivalóit és kulturális értékeit.A megyei döntőkön lehetőséget adunk a megyében élő fiatal tehetségeknek is szereplésre.Az elismert művészek mellett helyi tehetségek lépnek színpadra, tánccsoportok, énekesek, zenekarok, ezzel maradandó élményt nyújtva a nézőknek.Így nem csupán egy szépségversenyt láthatnak a nézők, hanem egy kulturális rendezvényt is, mely kellemes szórakozást biztosít mindenki számára.

Célunk volt egy nemzeti verseny létrehozása, ami a valódi szépségről, a valódi értékekről szól, ezzel növelve az országimázst.Ezzel a belföldi turizmust is népszerűsítjük, felhívjuk a figyelmet a hungarikumok igazi értékére és a hagyományőrzés fontosságára.

 

Miss Alpok -Adria és Megye Szépe verseny értéke és hatástervezete:

A megyei döntők és az országos gála összességében több ezer néző előtt zajlanak. Reklámérték szempontjából különös jelentőséggel bír, hogy a rendezvényeket kiemelt figyelemmel kíséri regionális és országos szinten a rádió és televízió, valamint a nyomtatott és online sajtó.Támogatók szempontjából egy igen erős nézettséggel rendelkező partneri kapcsolatot, többszöri kapcsolatfelvétel lehetőségét és jelentős reklámértéket képvisel.

 

Elképzelések, opcionális lebonyolítási tervek a településsel és a megrendező helyszínnel közösen :

 • szállás,étkeztetési és kikapcsolódási csomagok összeállítása a kísérőknek,családtagoknak,ezen rendezvény alkalmával ide érkező vendégeknek (megrendező helyszín és egyéb szálláshelyek,helyi éttermek stb.),
 • a helyszín támogatásával szállás és étkeztetés a versenyző lányoknak és a szervezőknek,médiumoknak:Kb 18- 20 fő,
 • helyszíni fotózások, videóforgatás,lányok előkészületei és a verseny zsűrizése,
 • a turisztikai egyesület, önkormányzat és helyi vállalkozók támogatásával szponzori pénzek ,felajánlások a lebonyolításra.(A lányokkal és médiumokkal karöltve a település központjában fellépések,programok megszervezése)

A verseny és rendezvény 2 napos:

1.nap délelőtt : lányok,kísérők,szervezők és a médiumok érkezése .Szállásfoglalás ,a település és a helyszínek, továbbá a programterv bemutatása a résztvevőknek ,kísérőknek és a médiumoknak, ha szükséges.
1.nap délután : fotózás, interjúk ,videóforgatások a helyszíneken és a támogatókkal , szponzorokkal .(Helyszíni vezetőség,település -vezetőség ,turisztikai egyesület,vállalkozók,támogatók).
1.nap este : buli a helyszínen (dj,fellépők,támogatók,résztvevők és hozzátartozók részére).

2.nap délelőtt : koreográfia- próba
2.nap délután : készülődés a versenyre, ( haj, smink,ruházat)
2.nap délután és este : verseny ,programok,fellépők,helyi fellépők,sztárvendég,műsorvezetés.

Kontaktok,rendelés,kapcsolat:

 • Email: info@expase.eu
 • Telefon: 0036 70 452 2333
 • Cím: Magyarország , Budapest, Corvin sétány 34.